nybjtp

Fa'afitauli masani i le fa'apipi'iina o laupapa (2)

Fa'ailoa:

O le faʻapipiʻiina o laupapa o se faʻagasologa autu i le gaosiga o mea tau eletise, faʻamautinoa le lelei o le faʻaogaina ma le faʻamaoni o mea faʻaeletoroni. Ae ui i lea, e pei lava o soʻo se gaosiga o gaosiga, e le aunoa ma ona luitau.I totonu o lenei blog, o le a tatou vaʻavaʻai loloto i faʻafitauli sili ona taatele e tupu pe a faʻapipiʻi laupapa matagaluega ma suʻesuʻe fofo lelei e foia ai.

le tau o le gaosiga maaa flex pcbs

1. PCB laupapa ta'amilosaga pupuu:

O se tasi o faʻafitauli sili ona taatele i le faʻapipiʻiina o laupapa faʻasalalau o le puʻupuʻu. E tupu se ta'amilosaga pu'upu'u pe a alu le taimi nei i se ala e le'i mafaufauina ona o se feso'ota'iga maualalo i le va o itu e lua i totonu o se matagaluega. E mafai ona mafua lenei mea i le tele o mea, e pei o alalaupapa solder, lapisi faʻafefe faʻafefe, poʻo faʻaletonu mamanu.

fofo:

Ina ia aloese mai taʻavale pupuu, e taua tele le suʻesuʻeina ma le suʻeina o le laupapa pe a maeʻa le faʻaogaina. O le fa'atinoina o masini su'esu'e fa'apitoa (AOI) e mafai ona fesoasoani tele i le fa'ailoaina o fa'afitauli fa'alavelave fa'afuase'i. E le gata i lea, o le fa'aogaina o mea fa'apipi'i sa'o, e pei o le u'amea fa'amau ma le fa'atonutonuina o le vevela, e mafai ona fesoasoani e puipuia le solder tele mai le faia o feso'ota'iga le iloa.

2. Feso'ota'iga pogisa ma saito:

O feso'ota'iga pogisa ma saito i luga o le PCB e mafai ona fa'aalia ai se solder le lelei. O lenei faʻafitauli e masani lava ona mafua mai i le le lava o le faʻafefe o le vevela i le taimi o le solder process, e mafua ai le susu le atoatoa o le solder joint.

fofo:

Ina ia ausia lelei le susu ma puipuia le pogisa, faʻafesoʻotaʻi fatu, e tatau ona faʻamalieina faʻamaufaʻailoga. Ia mautinoa e mama le pito u'amea fa'amau, 'apa, ma i le vevela sa'o. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le flux i le taimi o le faʻapipiʻiina e mafai ona faʻaleleia le tafe o solder ma faʻaleleia le faʻatulagaina o sooga. E fesoasoani le Flux e aveese oxides ma mea leaga mai luga ole u'amea, fa'aleleia atili le susu ma malosi solder solder.

3. PCB solder sooga liliu auro samasama:

Pe a liliu le solder sooga i luga o le PCB luga o le lanu samasama auro, e taʻu mai ai o loʻo i ai faʻafitauli e pei o le le saʻo o le solder alloy composition poʻo le le saʻo solder technology. O lenei fa'afitauli e ono fa'afefeteina ai le amio sa'o ma le fa'amaoni o le laupapa matagaluega.

fofo:

O le fa'aogaina o le solder sa'o e taua tele i le fa'amautinoaina o le umi o lau laupapa matagaluega. Ia tausisi i taimi uma i tulaga fa'amea fa'amea fa'amea fa'ameamea ma 'alo'ese mai le fa'aogaina o mea fa'amaualalo po'o mea e le fa'amaoniaina. E le gata i lea, o le tausia lelei o le vevela o le solder ma le faʻaogaina o auala faʻapipiʻi talafeagai, e aofia ai le faʻamafanafanaina o le PCB ma le faʻaogaina o le aofaʻi saʻo o le solder, e mafai ona fesoasoani i le ausiaina o sooga auro maualuga.

4. A'afiaga o le si'osi'omaga i fa'aletonu o laupapa:

O le si'osi'omaga o lo'o fa'apipi'iina ai laupapa fa'asalalau e mafai fo'i ona matua a'afia ai le lelei o le oloa fa'ai'u. O mea e pei o le susū, fesuiaiga o le vevela, ma mea leaga o le ea e mafai ona mafua ai ni faaletonu eseese i laupapa matagaluega.

fofo:

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le siʻosiʻomaga i faʻaletonu o le laupapa, e taua tele le faʻavaeina o se siosiomaga faʻatonutonu gaosiga. Fa'aleagaina e mafua mai i le eletise e mafai ona puipuia e ala i le fa'atinoina o puipuiga talafeagai o le ESD (electrostatic discharge), e pei o le fa'aogaina o se fale faigaluega saogalemu ESD ma le ofuina o mea e puipui ai. E le gata i lea, o le faatumauina o le maualuga o le vevela ma le susū i totonu o vaega o gaosiga e fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli e pei o faʻaletonu uʻamea ma mea faʻaleagaina.

I le faaiuga:

O le soliina o laupapa o se faiga lavelave e manaʻomia ai le saʻo ma le gauai i auiliiliga.E ala i le foia o faʻafitauli masani e masani ona tulaʻi mai i lenei faagasologa, e mafai e le au gaosi oloa ona faʻamautinoa le gaosiga o masini eletise, faʻalagolago. O le faʻatinoina o fofo o loʻo talanoaina i lenei blog, e pei o auala suʻesuʻe lelei, faʻamautu faʻamautu faʻamau, ma tulaga faʻatonutonuina o le siosiomaga, e mafai ona faʻaleleia atili ai le tulaga maualuga o le faʻapipiʻiina o laupapa.


Taimi meli: Oke-23-2023
  • Muamua:
  • Sosoo ai:

  • Tua